familie-verhoeven-Thailand.reismee.nl

Fietsen rond Chiang Mai en verhuizing naar het Zuiden

Dag allemaal,

Na Bamboo Nest was het weer even wennen in de stad, maar we vinden chiang mai steeds leuker...toen we arriveerde ongeveer 2 weken geleden schrokken we van de metamorfose die de stad ondergaan had in de afgelopen 15 jaar, nu vinden  we ze steeds leuker worden....

Materiaal gecheckt bij " Nonkel Etienne", een Belg die al jaren met click and travel fietsreizen of dagtochten per fiets organiseert rond Chiang Mai. We ( de kindjes ) werden direkt verwend door zijn Thaise vrouw met koekjes en chips, terwijl wij praatte over de praktische zaken. 2 uur later werden we terug afgezet bij ons guesthouse in de stad, twas al donker , gelukkig zat er vlakbij een goed eettentje waar we wat "take away" food bestelde.

Net buiten de grote drukte werden we de dag nadien afgezet met onze fietsen en toebehoren ( 4 fietstassen met onze bagage in voor de komende 5 dagen ) Hans las de kilometers en ik de roadbook, dat ging goed :-) Snel waren we op het platteland, we fietsten door dorpjes waar we veel bekijks hadden met onze kroost van 3.... ' s middags stopten we bij een tentje waar ze noodle soep serveerden, de kindjes smulden ook. Onze " poep" begon toen al tegen te stribbelen... dat beloofd ! Dag 1 was een 45 km, af en toe stoppen om te wisselen, zowel Robinn als Billie Jules konden meefietsen in de Weehoo.

Jazmine hills resort was het eerste verblijf, en wat voor één.... mega luxe.... een heel huis zo ongeveer, zo groot was die kamer, en dat bubbelbad in de badkamer was de max, Robinn wilde er thuis net zo één als kado voor haar aankomende verjaardag....tja papa, je weet wat te doen staat als we thuis zijn...

Ook de andere dagen genoten we van het uitzicht en de rust, de vriendelijkheid van de mensen en het lekkere eten. Ook de andere lodge was van uitstekende kwaliteit en we kwamen niks te kort ! Moe maar voldaan kwamen we terug in Chiang mai, terug in ons vertrouwde guesthouse, waar we weerom met open armen ontvangen werden. We gingen opnieuw eten in ons vertrouwd eettentje....we beginnen ons hier thuis te voelen......

De dag nadien vlogen we 's middags met Airasia naar Surathani, het zuiden van Thaiand een 2 uur durende vlucht....bye bye het Noorden.... we hadden hier zeker nog langer willen blijven, nog lang niet alles gedaan en gezien.... we will be back ??                                               Maar Robinn wilde haar verjaardag bij  " de apen" vieren en de first monkey school waar ik al veel goeds van gelezen had, lag nu eenmaal in het zuiden.

We werden hartelijk ontvangen door Arjen en zijn vrouw Somjai. Zij is degene die de apen opleidt tot volleerde kokosnootplukkers. We volgden een demonstratie en stonden versteld van wat die apen leren in die 6 maanden "school". We werden uit eten genomen, waar we proefden van rauwe krab en rauwe garnalen, klinkt niet lekker maar was het absoluut wel. Arjen bakte zelfs chocolade cake voor Robinn haar verjaardag en maakte frietjes voor de kindjes, we voelden ons erg welkom hier.  Al bij al een heel leuke ervaring.  

Wat ons opviel was dat het hier plakkerig heet was, dat was in het Noorden helemaal niet. We waren/zijn allemaal toe aan wat rust, eens wat langer op één plek bijven, maar waar ?? Teveel keuze..... het werd Krabi, 2 uur rijden van Surathani. Per taxi want de bus waar we normaal mee gingen had een probleem en de bus waar ze ons in wilde steken was een aftands geval met een chauffeur die volgens mij niet eens 18 jaar was.....

Uiteindelijk werden we door onze taxi chauffeur netjes afgezet bij ons "resort" in Ao Nang. Een mooi groot betonnen hutje met 1 héél groot bed, waar we gezellig met zn vijven in slapen ( vinden de kindjes geweldig hé )  Hier blijven we 5 nachten en het enige wat we hier doen is, in de zee spelen en zwemmen, dan weer in het zwembad chillen en op tijd en stond wat eten..... wat een leven niet ?

Wat onze bestemming hierna is, is nog niet duidelijk....  We willen nog wel naar Kao Sok, een groot nationaal park, heel tropisch, waar we hopelijk weer wat mooie bergwandelingen kunnen maken,eerst wilde ik dit overslaan, maar omdat dit zo goed ging in het Noorden, lijkt ons dit ook wel de moeite.

Maar voor nu.......beetje kleur opdoen....en vooral GENIETEN !!!

Tot later,

Groetjes,

Joke & Co

Reacties

Reacties

Stephanie

Goed bezig jullie daar! Nog even volhouden zou'k zeggen ;-)
Amusement!

marleen

rust nu maar goed uit, die fiets tocht zal toch wel en beetje vermoeid geweest zijn maar wel mooi denk,en nu lekker genieten van zon zee en strand gr

liliane en boudewijn

hoi allemaal,
Het klinkt allemaal weer heel fijn en nu zalig genieten van zon,zee en strand! heerlijk!

oma

klinkt allemaal weer heel goed,amai

Eric

Ziet er leuk uit. De chaleur doet jullie goed zo te zien.
Groetjes Eric.

Eric Beyens

In Ao Nang kan ik ten zeerste Khow Soy Restaurant aanbevelen. Chef Sa kookt de Thaise keuken van het noorden en E-san (heel pikant). Tenzij je na zoveel dagen in het noorden die keuken natuurlijk beu bent! Op de grote weg naar het strand heb je ook nog "Roots, Rock, Reggae Bar" (recht tegenover Mr. Long Bar), hier speelt elke avond een livebandje en zij doen ook elke avond een 'fire show'. Wel leuk voor de kinderen denk.

AnnJansens

Amai, wat een avontuur allemaal, geniet er maar van, het zal zo weer voorbij zijn. Veel plezier nog en super leuke foto's!

Hilde Van Loon

Ik ben pas laat ingepikt maar heb alles met veel interesse gelezen en bekeken. Wat een leuk avontuur zeg! Nog veel plezier!

klein moeke

Hallo,
Ik ben jaloers op mooie weer en het avontuur van jullie. En geniet maar met de vriendjes. En een HELE dikke knuffel voor allemaal.

Rita en Rik

We kunnen geloven dat je t daar goed naar de zin hebt..ziet er heel goed uit prachtig water en de zon zalig k zou daar ook wel gewoon kunnen worden..geniet ervan!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!